SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
15 oktober 2019

Arnott Inc. is een van de bedrijven die via Spierings Vastgoed een pand huurt op het SMART HUB terrein in ‘s Hertogenbosch. Het van origine Amerikaans bedrijf in de automotive branche ontwikkelt, produceert en assembleert luchtveringsonderdelen voor de duurdere types auto’s voor after-market sales. Om de Europese markt beter te kunnen bedienen, opende Arnott in 2014 een vestiging in ’s Hertogenbosch, schuin tegenover de containerterminal. Arnott Europe werd daarmee één van de tevreden gebruikers van de door Spierings bedachte SMART HUB formule. Maar nu groeien ze daar uit hun jasje…

Goswin de Rouw

In de afgelopen 5 jaar maakte Arnott een enorme groei door. Naast Europa, worden nu ook de markten in het Midden- en Verre Oosten en Afrika bediend. Sinds kort is ook Rusland toegevoegd aan de steeds verder uitdijende lijst van bestemmingen. “Op logistiek gebied is het werk enorm toegenomen,’ vertelt Goswin de Rouw, sr. Director Sales & Marketing. “We hebben nu dagelijks toeleveringen en verwerken op dagbasis twee batches aan uitgaande zendingen. Vooral de leveringen aan Rusland waren in het begin erg arbeidsintensief, omdat we moesten leren omgaan met de hoge eisen die daar worden gesteld aan het importeren van artikelen. Zelfs voor give-aways op een beurs moet men daar tot in detail zaken als afmetingen en gewichten weten.”

Slim omgaan met ruimte

Door de toenemende volumes en het groeiende personeelsbestand (van 10 naar ruim 30 medewerkers in enkele jaren) werd de bedrijfsruimte steeds krapper. “We zijn toen intern goed gaan kijken hoe we creatiever om konden gaan met onze ruimtes”, vertelt Goswin. De werkplaatsservice, waar klanten defecte luchtvering in hun auto konden laten repareren, werd afgestoten. De ruimte die daardoor vrijkwam werd van racking voorzien, om extra opslag te genereren. “Onze productie-omgeving hebben we, samen met onze Amerikaanse collega’s, nog meer ‘lean’ gemaakt. Het is ongelooflijk hoe je met een paar kleine ingrepen, efficiënter kunt gaan werken op een kleiner oppervlakte.”

Een fijne sparringpartner

Maar toch konden al deze maatregelen niet voorkomen dat Arnott in het bestaande pand nu echt uit zijn jasje aan het groeien is. “In zo’n situatie is het heel prettig dat we gebruik kunnen maken van de faciliteiten die SMART HUB ons biedt”, vertelt Goswin. “Frank Bruurs (directeur van Spierings en de drijvende kracht achter SMART HUB) is daarbij een fijne sparringpartner, die heel actief met ons mee denkt. En die ook ons ook de tijd gunt om de strategie voor de komende jaren eerst goed uit te dokteren, voordat we weer vastzitten aan een huurcontract van nog eens vijf jaar.”

Een goede huisbaas

Arnott Europe kon op korte termijn extra opslagruimte huren in een van de Spierings warehouses aan de overkant van de weg. Bovendien kreeg het bedrijf van Spierings de mogelijkheid het huidige huurcontract met slechts 2 jaar te verlengen tot 2021. “Dat hebben we met beide handen aangegrepen, want het geeft ons extra tijd om te kijken hoe we het toekomstige plaatje gaan invullen”, aldus De Rouw. “Daarnaast is Spierings een bijzonder fijne ‘huisbaas’. Het pand en het terrein wordt altijd goed onderhouden en als er iets is, dan hoeven we maar te bellen en het wordt meteen opgelost of geregeld. Ze hoeven maar de straat over te steken en ze zijn er, dat is echt een voordeel.”

Kortstondig huurcontract

Frank Bruurs vindt het niet meer dan normaal dat hij actief meedenkt met zijn klanten. “Goswin en ik spreken elkaar regelmatig en zijn daardoor altijd goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze bedrijven. Het feit dat de bestaande huisvesting te klein wordt voor Arnott, is voor mij dan ook niets nieuws. Als SMART HUB willen we onze klanten ondersteunen in hun groei en de ruimte geven een goede strategie voor de toekomst uit te stippelen. Wat we zeker niet willen is hen met het mes op de keel weer een langdurig huurcontract laten ondertekenen. Misschien zijn we daarin vrij uniek, maar ik merk altijd dat onze huurders deze toegevoegde waarde erg waarderen.”

Aantrekkelijke logistieke service

Extra bedenktijd, terwijl de klant ondertussen ruimschoots gebruik kan maken van de logistieke service die SMART HUB biedt voor opslag en logistieke diensten. En die zijn er legio. Direct gelegen aan de BCTN containerterminal kunnen containers bijvoorbeeld in een paar minuten vanaf de boot voor een warehouse dock staan. “Maar als je een container nog niet direct nodig hebt, dan kan Spierings hem opslaan, zonder meteen in te klaren”, vertelt Goswin. “Dat soort flexibele opslag mogelijkheden is een mooie service, die voor ons in de toekomst wellicht heel aantrekkelijk kan zijn.”

Nieuwe opslagmogelijkheden

Hoe die toekomst qua huisvesting eruit zal zien voor Arnott is nog niet duidelijk. De wens is wel om alles op één locatie te centreren. SMART HUB breidt momenteel verder uit, met de bouw van een nieuw warehouse van 5.000 m², dat begin december 2019 wordt opgeleverd. Of dat een mogelijke optie is voor Arnott durft De Rouw nog niet te zeggen. “Het kostenaspect is natuurlijk een heel belangrijke factor, zeker ook voor onze Amerikaanse board. Dit is niet de meest goedkope plek voor een bedrijf. Anderzijds wegen de vele voordelen van SMART HUB natuurlijk ook mee. We hebben gelukkig nog even de tijd om daar een weloverwogen besluit in te nemen!”

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.