Overslag zeecontainers

De meeste importgoederen arriveren per zeevracht in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Daar vindt de overslag plaats naar andere vervoersmodaliteiten. Met truck, per trein of met een binnenvaartschip worden de goederen verder vervoerd naar het achterland.

SMART HUB Logistics heeft een unieke ligging, direct grenzend aan de Bossche inland containerterminal. Dit heeft als groot voordeel dat wij de containers bestemd voor import of export via het water kunnen ontvangen.

In Rotterdam of Antwerpen vindt de overslag plaats van containerschip naar binnenvaartschip. Na aankomst op de terminal in Den Bosch wordt het binnenvaartschip gelost en zorgen wij voor verdere op- en overslag van de goederen.

Duurzaam vervoer over water

Alleen in uitzonderlijke gevallen (hoge spoed) wordt in de zeehavens gekozen voor overslag vanaf het zeeschip naar een truck. Via de weg arriveert deze zending dan bij ons warehouse. Maar in verreweg de meeste gevallen valt de keuze op overslag naar een binnenvaartschip. Vervoer over water is, zeker met de hybride en elektrische binnenvaartschepen waarmee gevaren wordt, veel duurzamer dan over de weg.

Meer over ons

Snelle op- en overslag van goederen

Na aankomst van het binnenvaartschip worden de containers vanaf het schip gelost. Met een reach stacker worden ze vervolgens voor onze aangrenzende loading docks geplaats. Door de zeer korte afstand hoeven de containers niet eerst op een truck geladen te worden. Op- en overslag vindt daarom razendsnel plaats, waardoor klanten enkele uren na aankomst van het schip, al over de goederen kunnen beschikken.

Overslag goederen die niet direct nodig zijn

Goederen die niet meteen uitgeleverd hoeven te worden, kunnen wij voor u overladen van een dure zeecontainer naar een eigen container. Hiermee bespaart u aanzienlijk in de detentiekosten. De overslag van goederen kunnen wij via onze speciale dock deuren zeer efficiënt en snel regelen. De eigen container gaat in opslag op de containerterminal en de zeecontainer wordt leeg afgemeld. Deze wijze van overslag van containergoederen noemen wij ook wel ons Dock&Go principe.

Ook voor goederen die tijdelijk niet door geleverd kunnen worden, omdat productiefaciliteiten stil liggen, is deze opslag en overslag van goederen in eigen containers een goede noodoplossing.

Meer weten over onze op- en overslag mogelijkheden? Wij vertellen u graag wat we op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Bekijk alle diensten

Waar we trots op zijn

Bij SMART HUB Logistics zijn we altijd op zoek naar manieren om duurzaam samen te werken. Lokaal, nationaal of internationaal, samen maken we de wereld een betere plek.

Bossche BouwHub

Bossche BouwHub

Aan de rand van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, op industrieterrein De Rietvelden, ontwikkelt SMART HUB...

Lokale EnergieHub

Lokale EnergieHub

Samen met inland containerterminal BCTN ontwikkelt SMART HUB Logistics een lokale energiehub op het terrein...

SMART HUB Tanzania

SMART HUB Tanzania

Belangrijke link tussen Europese producenten en Tanzaniaanse distributeurs.

Dubai Global Connect

Dubai Global Connect

Eind 2022 tekende SMART HUB Logistics een Memorandum of Understanding (MOU) met Dubai Global Connect....

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.