Hoe het begon…..

SMART HUB Logistics is van oorsprong een stuwadoorsbedrijf, dat midden jaren 70 werd opgericht en bekend werd onder de naam StuwaLogistics. Decennialang concentreerde het stuwadoorswerk zich rondom het los beladen van containers voor de exporterende biermarkt van Heineken. Het stuwadoren was een echt ambacht en de medewerkers waren vakmensen, die elke vierkante centimeter van een container wisten te benutten. Dat diep gewortelde vakmanschap is voor altijd verankerd in het DNA van het bedrijf.

Ommezwaai naar allround logistiek dienstverlener

Na tientallen jaren als stuwadoor voor één grote klant te hebben gewerkt, maakte het bedrijf begin deze eeuw een gigantische ommezwaai. Onder leiding van directeur-ondernemer Frank Bruurs transformeerde de organisatie naar een allround logistieke dienstverlener voor meerdere klanten. Een proces dat jaren in beslag nam. Het sleutelwoord daarbij werd flexibiliteit.

Visie met flexibiliteit in de hoofdrol

Al in 2005 speelde Frank Bruurs met de gedachte aan een SMART HUB concept: een logistiek terrein rondom een containerterminal, waar bedrijven terecht kunnen voor tijdelijke of langdurige logistieke oplossingen en passende bedrijfsruimtes. Alles heel flexibel, zonder vast te zitten aan jarenlange contracten. Vanuit deze visie ontwikkelde hij het bedrijf verder.

Stuk voor stuk werden de leeg gekomen bedrijfsruimtes gevuld door partners: bedrijven in de bouwlogistiek, automotive en fulfilment. De naam veranderde naar Spierings Smart Logistics (SSL). Tijdens de crisisjaren 2008-2011 bleek de visie op flexibiliteit goed aan te sluiten bij het ‘nieuwe werken’, waarbij snel op- of afschalen in werkzaamheden of in huisvesting cruciaal was voor veel bedrijven om te kunnen overleven.

Contact

Open verbinding met buren

In 2016 werd er een open verbinding gemaakt tussen SSL en de ernaast gelegen containerterminal BCTN. Containers konden voortaan direct vanaf het binnenvaartschip voor de dockdeuren van het warehouse worden geplaatst. Duurzaam, snel en efficiënt, zonder tussenkomst van een truck en zonder wacht- of opslagkosten. Op weinig andere plekken in Nederland zijn goederen na aankomst van een schip zó snel gelost als in Den Bosch.

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid is altijd een groot aandachtspunt geweest in de ontwikkeling van het bedrijf. Naast het consolideren van goederenstromen, investeerden we binnen onze SMART HUB al in een vroeg stadium in het verduurzamen van de gebouwen en het aanleggen van zonnepanelenvelden op de daken. Ook nu, in 2023, wordt er op het SMART HUB terrein al volop geanticipeerd op de aanleg van een duurzame bouw hub voor de Bossche binnenstad en een lokale energie hub.

Uitbreiding

In 2019 werd het aan de kade gelegen warehouse verder uitgebouwd, met vier speciaal ontworpen loadingdocks direct aan de terminal. Het totaal aantal vierkante meter aan bedrijfsruimte kwam hiermee op 60.000 m². Verdere uitbreiding staat gepland voor 2023-2024.

Nieuwe naam

In 2022 veranderde de bedrijfsnaam naar SMART HUB Logistics. Deze nieuwe naam dekt veel beter de lading van alles waar het bedrijf inmiddels voor staat. Naast een allround logistiek dienstverlener in Den Bosch richt SMART HUB Logistics zich ook op logistieke consultancy en internationale projectbegeleiding. Dit alles vanuit de visie dat een SMART HUB overal ter wereld kan worden gerealiseerd. Met het SMART HUB terrein in Den Bosch als mooie blauwdruk.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Bij SMART HUB Logistics zijn we altijd op zoek naar manieren om duurzaam samen te werken. Lokaal, nationaal of internationaal, samen maken we de wereld een betere plek.

Bossche BouwHub

Bossche BouwHub

Aan de rand van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, op industrieterrein De Rietvelden, ontwikkelt SMART HUB...

Lokale EnergieHub

Lokale EnergieHub

Samen met inland containerterminal BCTN ontwikkelt SMART HUB Logistics een lokale energiehub op het terrein...

SMART HUB Tanzania

SMART HUB Tanzania

Belangrijke link tussen Europese producenten en Tanzaniaanse distributeurs.

Dubai Global Connect

Dubai Global Connect

Eind 2022 tekende SMART HUB Logistics een Memorandum of Understanding (MOU) met Dubai Global Connect....

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.