Wat is groupage?

Groupage is een term die gebruikt wordt voor het samenvoegen van meerdere zendingen van verschillende afzenders in één truck of één container. Groupage komt dus neer op het consolideren van vracht.

De voordelen van groupagetransport

Groupagetransport is over het algemeen duurzamer dan wanneer één kleinere zending apart wordt geladen. De beladingsgraad van het voertuig of de container gaat door groupage omhoog: hoe beter een truck is beladen, hoe minder lucht er wordt vervoerd. Door groupage vermindert ook het aantal truckbewegingen op de weg. Het is beter één volledig beladen truck te laten rijden, dan tien vrachtwagens met maar een paar pallets erin. Groupage zorgt zo niet alleen voor minder files, maar vermindert ook de CO2 uitstoot. Het consolideren van meerdere zendingen tot één groupagetransport is bovendien kosten efficiënt.

Over ons

Slimme planning groupage zendingen

Door de logistieke processen van onze klanten continu te monitoren en op elkaar af te stemmen, kunnen wij bij SMART HUB Logistics regelmatig mooie combinaties maken voor groupagevervoer. Goederen met een bestemming in dezelfde regio of streek, kunnen wij samen laden in een vrachtwagen. In deze rol van groupage expediteur, besparen wij u kosten en verkleinen uw CO2 voetafdruk.

Ook kunnen wij ervoor zorgen dat uw deelzending vanuit ons magazijn bij een vervoerder wordt aangeboden als groupage zending.  Groupagetransport is mogelijk naar allerhande bestemmingen: ver weg in Europa, maar ook dichtbij, zoals groupage Benelux.

Groupage in containervervoer

Ook voor exportbestemmingen buiten Europa kunnen wij deelzendingen samenvoegen in één container. Deze vorm van groupage wordt in het containervervoer een LCL-zending genoemd: less than containerload. Door meerdere LCL-zendingen samen te voegen in één container, kan ook hier de ruimte optimaal benut worden. SMART HUB Logistics verzorgt per deelzending alle benodigde documentatie en douanepapieren.

Wij informeren u in een persoonlijk gesprek graag uitgebreid over de mogelijkheden van groupagetransport die SMART HUB Logistics u te bieden heeft. Zowel op het gebied van groupage binnen Nederland als in Europa of elders in de wereld kunnen wij u volledig ontzorgen.

Bekijk alle diensten

Waar we trots op zijn

Bij SMART HUB Logistics zijn we altijd op zoek naar manieren om duurzaam samen te werken. Lokaal, nationaal of internationaal, samen maken we de wereld een betere plek.

Bossche BouwHub

Bossche BouwHub

Aan de rand van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, op industrieterrein De Rietvelden, ontwikkelt SMART HUB...

Lokale EnergieHub

Lokale EnergieHub

Samen met inland containerterminal BCTN ontwikkelt SMART HUB Logistics een lokale energiehub op het terrein...

SMART HUB Tanzania

SMART HUB Tanzania

Belangrijke link tussen Europese producenten en Tanzaniaanse distributeurs.

Dubai Global Connect

Dubai Global Connect

Eind 2022 tekende SMART HUB Logistics een Memorandum of Understanding (MOU) met Dubai Global Connect....

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.