Palletisatie op maat

Palletiseren is het proces waarbij goederen op een pallet gestapeld worden. Palletisatie van producten vindt veelal plaats voorafgaand aan opslag of aan transport.

Voor het palletiseren van uw goederen bestaat geen standaard oplossing. Daarom voorzien wij bij SMART HUB Logistics al onze klanten van maatwerk op het gebied van palletisatie.

Wij kunnen goederen op allerlei manieren palletiseren. Soms vereisen uw producten een bepaald stapelpatroon, waar we bij de palletisatie rekening mee moeten houden. Het kan ook zijn dat bepaalde goederen, vanwege hun gewicht, niet hoger dan een aantal lagen gestapeld mogen worden. Ook daar letten wij nauwkeurig op tijdens het palletisatie proces.

Voorkom extra handling door goed te palletiseren

Uw goederen komen misschien los geladen in een container bij ons binnen. Wij gaan de goederen dan palletiseren op pallets die we van tevoren met u hebben afgesproken. Er zijn namelijk best veel verschillende soorten pallets, in verschillende afmetingen en variërend in kwaliteit.

Over ons

De keuze voor een bepaalde pallet of een bepaalde stapeling hangt ook af van de eisen die uw eindontvanger stelt. Misschien kan hij alleen maar pallets met specifieke afmetingen of met een maximale hoogte kwijt in zijn opslagruimte. Die informatie is voor ons palletisatie proces belangrijk. We kunnen dan, tijdens het palletiseren van uw producten, al rekening houden met deze specifieke wensen. Zo zorgen wij ervoor dat de pallet straks goed past in het magazijn van uw klant. Het correct palletiseren van goederen voorkomt extra handling en vermindert de kans op schade van uw producten.

In de folie

Na het palletiseren worden de goederen op de pallets omwikkeld met folie. Dit doen wij met automatische palletwikkelaars, die de folie strak genoeg aanbrengen, zodat de producten tijdens het transport stevig op de pallet blijven staan. De keuze voor het soort folie bepalen we samen met u. Voor diefstalgevoelige producten gebruiken wij vaak zwarte folie, zodat het product van buitenaf niet zichtbaar is tijdens het transport.

Pallet administratie

Naast palletisatie van uw goederen, kunnen wij voor u ook de gehele administratie en registratie van uw pallet poule verzorgen. Dit is een kopzorg voor menig logistiek manager, omdat er behoorlijk wat geld verloren kan gaan doordat niet duidelijk is waar pallets zijn of wie de eigenaar is. Wij informeren u graag over de service die wij u op dat gebied kunnen leveren.

Bekijk alle diensten

Waar we trots op zijn

Bij SMART HUB Logistics zijn we altijd op zoek naar manieren om duurzaam samen te werken. Lokaal, nationaal of internationaal, samen maken we de wereld een betere plek.

Bossche BouwHub

Bossche BouwHub

Aan de rand van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, op industrieterrein De Rietvelden, ontwikkelt SMART HUB...

Lokale EnergieHub

Lokale EnergieHub

Samen met inland containerterminal BCTN ontwikkelt SMART HUB Logistics een lokale energiehub op het terrein...

SMART HUB Tanzania

SMART HUB Tanzania

Belangrijke link tussen Europese producenten en Tanzaniaanse distributeurs.

Dubai Global Connect

Dubai Global Connect

Eind 2022 tekende SMART HUB Logistics een Memorandum of Understanding (MOU) met Dubai Global Connect....

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.