SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Al ruim 13 jaar werkt SMART HUB Logistics nauw samen met PF Douane Expediteur in Schijndel. Het is een bijzondere samenwerking, die bestaat uit een tweezijdige dienstverlening naar elkaar. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertelt Ali Moudrous, manager bij PF Douane.

“Als Douane Expediteur verzorgen wij voor SMART HUB Logistics alle douanefaciliteiten rondom het inklaren van importcontainers en het opmaken van douanedocumenten. Als Logistiek Dienstverlener biedt SMART Hub Logistics haar warehouse faciliteiten aan als wij iets te lossen hebben voor andere klanten. Soms moet de inhoud van een container uitgebreid gecheckt worden of moeten er producten omgepakt of gestickerd worden. Daarvoor kunnen wij dan terecht bij SMART HUB.”

De samenwerking begon rond 2010, toen PF Douane de stuwadoors van SMART HUB zo nu en dan inhuurde als er iets te lossen was in hun eigen douane-entrepot in Schijndel. Al snel bleek het veel praktischer te zijn dat te doen bij SMART HUB in Den Bosch. “Die hebben veel betere faciliteiten hiervoor. Bovendien ligt de containerterminal van BCTN in hun achtertuin, dus containers konden via de binnenvaart in Den Bosch arriveren en meteen voor een dockdeur geplaatst worden.”

Ongewenste gasten

Zo is SMART HUB Logistics voor PF Douane een erkende inspectielocatie voor verpakkingshout dat van buiten de EU komt. “Dat moeten wij steekproefsgewijs controleren op ongedierte” vertelt Ali. Hij herinnert zich nog goed een container uit China met houten kratten vol graniet. Bij controle bleek er boktor in het hout te zitten. “Dan gaat een hele procedure in werking. Het graniet mocht nog gelost worden, maar de besmette kratten gaan terug de container in. Die wordt helemaal geseald en naar een speciale locatie gebracht waar het hout verbrand wordt.”

Eigen AEO-vergunning

Om douanegoederen te mogen lossen en opslaan is een douane-entrepot vergunning nodig. Die stond in de beginjaren nog op naam van PF Douane, maar in 2019 kreeg SMART HUB Logistics een AEO-vergunning en een C-sum Entrepot douanestatus op eigen naam.

Elkaar aanvoelen en aanvullen

Ali is zeer te spreken over de prettige en vlotte samenwerking met SMART HUB Logistics. “We weten precies wat we aan elkaar hebben. We voelen en vullen elkaar goed aan. Op het moment dat wij een vraagstuk hebben dat buiten ons eigen vaarwater ligt, dan kan SMART HUB ons daarmee helpen. En andersom, als zij bijvoorbeeld een nieuwe klant hebben met extra douane-vereisten, dan kunnen ze bij ons terecht. Zo kunnen we als partners veel voor elkaar betekenen!”

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Afscheid van collega Jan Ketelaars

Afscheid van collega Jan Ketelaars

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
15 februari 2024

"Mijn opvolger krijgt een aantrekkelijke baan bij een leuk bedrijf!"

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.