SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

SMART HUB Logistics: dat middelste woordje in onze bedrijfsnaam wordt voor de toekomst steeds belangrijker. Zoek je het op in een woordenboek dan vind je veel betekenissen voor het woord HUB, waaronder een spil, een draaischijf, een knooppunt, een verdeeldoos, een fysieke schakel…

Die benamingen zijn allemaal van toepassing op hoe we ons verder moeten gaan ontwikkelen. Terugdringen van CO₂-uitstoot, gebrek aan ruimte en personeel, bereikbaarheid, volumeschommelingen en harde wetgeving worden steeds grotere uitdagingen en nopen ons anders te gaan denken over de inrichting van supply chains.

Sleutelrol

Een HUB speelt daarbij een sleutelrol. Het kan op verschillende manieren worden benut. Bijvoorbeeld als centrale plek waarvandaan producten met elektrisch aangedreven voertuigen bij winkels in de binnenstad ‘just in time’ worden afgeleverd (StadsHub). Retourstromen en afval worden mee teruggenomen en verder verwerkt op de HUB. Een HUB kan ook een knooppunt zijn voor het verzamelen van bouwmaterialen die geconsolideerd naar bouwprojecten in de stad worden vervoerd (BouwHub). Maar een HUB kan ook benut worden als oplaadplek voor elektrische vaar- en voertuigen (EnergyHub). Zelfvoorzienend, aangedreven door energie van eigen zonnepanelen en windmolens. De HUB als plek waarvandaan emissieloos ‘last mile’ transport plaatsvindt van importgoederen die via de binnenvaart vanuit de zeehaven in Rotterdam komen.

Samenwerken

Samenwerking en anders durven kijken naar het inrichten van supply chains zijn cruciaal om de vele duurzaamheidsuitdagingen het hoofd te bieden. Door sterke en veerkrachtige samenwerking in een HUB zijn we in staat bestaande goederenstromen te ontkoppelen en opnieuw te bundelen, zodat ze duurzamer, efficiënter en logischer worden. Samenwerking tussen verladers, vervoerders en andere partijen brengt meer kennis en innovatie met zich mee, dan wanneer iedereen het maar op zijn eigen manier blijft doen.

SMART HUB Logistics wil een aanjager zijn in deze nieuwe ontwikkelingen. Wij voelen het als onze verantwoordelijkheid om actief mee te denken aan oplossingen voor een duurzame supply chain. We komen dan ook graag in contact met partijen die, net als wij, willen gaan voor een duurzame toekomst voor volgende generaties.

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Afscheid van collega Jan Ketelaars

Afscheid van collega Jan Ketelaars

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
15 februari 2024

"Mijn opvolger krijgt een aantrekkelijke baan bij een leuk bedrijf!"

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.