SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
3 april 2019

Ilona Jorritsma (28 jaar) is sinds 1 april 2019 officieel in dienst gekomen bij Spierings, deels als logistiek administratief medewerker, deels als back-up op HR gebied. Voor Ilona is dit niet alleen zomaar een nieuwe baan; het is de start van een nieuwe periode in haar leven. Na een aantal zware jaren, waarin ze kampte met lichamelijke en geestelijke tegenslag, lacht het leven haar nu weer toe.

Ze is zwanger van haar eerste kindje en heeft een baan in het bedrijf waar ze van kleins af aan al kind aan huis was. En dat is nou eens niet geregeld door HR manager-mama Marleen.

Kind aan huis

“Natuurlijk is het bijzonder om een baan te krijgen in het bedrijf waar je moeder al zolang werkt”, vertelt Ilona. “Als kind mocht ik af en toe met haar mee en als puber deed ik hier vakantiewerk: inpakken of schoonmaken. Frank kon zich nog herinneren dat ik toen een keer heb gezegd: ‘Als ik later groot ben, wil ik hier ook werken.’ Ik vond het ook heel fijn toen hij en Jelle me vorig jaar benaderden met het verzoek of ik de afdeling logistiek wilde ondersteunen. Maar ik zat toen nog zo in de lappenmand, dat ik dat op dat moment nog niet aandurfde.”

Zware operatie

Ilona doet na haar middelbare school een opleiding voor schoonheidsspecialiste. Ze basketbalt op hoog niveau en heeft een bijbaan in de horeca. Maar altijd is er die pijn in haar heupen. ‘Groeipijn’ is jarenlang de noemer waarmee dit wordt afgedaan, maar als ze op 18-jarige leeftijd bij een orthopeed komt, blijkt het heupdysplasie te zijn. Ilona wordt geopereerd, komt in een rolstoel terecht en moet opnieuw leren lopen. “Niet leuk als je 18 bent en je vriendinnen lekker gaan stappen”. Ze herstelt goed, maar houdt er een vorm van reuma (Fibromyalgie) aan over, die veel pijn veroorzaakt in het bindweefsel en de spieren.

Moeilijke jaren

Ilona blijft in de horeca werken, maar dat wordt op den duur fysiek te zwaar. En ze wil meer uitdaging. Ze wordt rayon manager bij L’Oreal voor de drogisterijsector en draait weken van 60 uur. “Ook dat brak me lichamelijk op, het was eigenlijk een soort verkapt vakkenvullen”, vertelt Ilona. “Ik ben toen op zoek gegaan naar een administratieve baan en werd intercedente bij NAS uitzendbureau, waar Spierings ook klant is. Uit die periode kennen Frank en Jelle mij ook als professional en hebben zij gezien dat ik accuraat werk en oplossingsgericht ben.” Maar weer sloeg het noodlot toe, want Ilona scheurde een schouderpees, waardoor ze ruim een half jaar uit de roulatie was. Ze verloor haar baan en belandde in een depressie. Te vroeg ging ze, begin 2018, weer aan de slag, omdat ze dacht dat ‘lekker aan het werk zijn’ haar zou helpen bij het herstel. Maar weer had ze pech, want ze kwam terecht in een zeer hectische werksituatie met een hoge werkdruk en belandde opnieuw thuis. Ilona besloot dat ze eerst aan zichzelf moest gaan werken.

Langzaamaan opbouwen

“In mei 2018 hebben Frank en Jelle mij benaderd of ik het zag zitten te komen werken. Natuurlijk hadden ze dat wel eerst met mijn moeder overlegd: hoe zou zij het vinden als haar dochter hier kwam werken? Maar voor mij kwam dat verzoek toen te vroeg. Ik wilde eerst helemaal hersteld zijn. Dat lukte aardig, maar toen ging in augustus 2018 mijn eerste zwangerschap mis, waar ik veel verdriet van had. Toen dat een paar maanden later weer wat gezakt was, heb ik Jelle benaderd en gelukkig stond de deur bij Spierings nog open. Ik kon via een re-integratie traject aan de slag. Rustig aan beginnen om weer te wennen aan het werkproces en langzaam aan uren opbouwen. De eerste maand als werkervaringsplaats en de 2 maanden erna als proefplaatsing. Ze wisten dat mijn vriend en ik inmiddels een IVF-traject waren gestart, maar dat gooide voor mijn baan geen roet in het eten. Meteen de eerste behandeling was raak en ik tekende vorige maand mijn contract hier terwijl ik al zwanger was. Hoe bijzonder is dat?”

Warm en veilig nest

Uit Ilona’s re-integratie geschiedenis was duidelijk naar voren gekomen dat ze behoefte had aan een warm en veilig nest om te werken. “Dat heb ik hier zeker gevonden! Hier wordt echt naar mensen gekeken en realiseren ze zich heel goed dat je mensen moet waarderen. Dat vind ik heel mooi en dat is ook echt wat ik nodig heb. Uit ervaring weet ik dat dat bij veel werkgevers niet zo is.”

Cross-over functie

Ilona werkt tot aan haar zwangerschapsverlof 30 uur, daarna 24 uur. In het begin zal dat vooral als logistiek administratief medewerker zijn. Daarnaast zal ze de komende tijd door haar moeder worden ingewerkt op de HR afdeling. “Met het oog op de toekomstige groei van het bedrijf, is het geen luxe een back-up te hebben op HR-gebied. Ik kijk er echt naar uit om veel van mijn moeder te gaan leren. En mijn werkervaring die ik nu in de operatie opdoe, kan in de toekomst een waardevolle aanvulling zijn op mijn HR werk.”

Ilona woont samen met Michael in Rosmalen.

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.