SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
17 november 2023

Op donderdagochtend 16 november 2023 vond bij SMART HUB Logistics in Den Bosch het Bossche BouwHub Event plaats. De Bossche BouwHub is een initiatief van ondernemers Frank Bruurs van SMART HUB Logistics en Hein van Boxtel van Van Boxtel Groep. Met de start van De Bossche BouwHub geven zij handen en voeten aan de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek, die in oktober 2021 werd ondertekend. Het is nu de hoogste tijd om van ambitie naar actie over te gaan, zoals Hein van Boxtel het verwoordde. “Om een bouwhub goed te laten functioneren, heb je partners uit de hele bouwketen nodig.”

Het Event was dan ook bedoeld om andere partijen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die een bouwhub biedt. Er waren gasten uit o.a. de aannemerswereld, de gemeente, woningcorporaties en Bouwend Nederland. Dimitri Pauwels, projectleider schone en slimme binnenstadlogistiek, verving de die ochtend ziekgemelde wethouder Roy Geers en trapte het event namens de gemeente Den Bosch af.

Voordelen BouwHub

Daarna gaven Frank en Hein een presentatie over het hoe en waarom van een bouwhub, waarin de voordelen uitgebreid aan de orde kwamen. Een kleine greep uit wat er voorbij kwam:

  • Betere beladingsgraad van trucks richting de bouwlocatie
  • Minder uitstoot (CO₂ en stikstof)
  • Minder omgevingshinder
  • Tijdwinst voor leveranciers
  • Hogere productiviteit op de bouwplaats
  • Hogere veiligheid

De BouwHub op Industrieterrein De Rietvelden is ideaal gesitueerd ten opzichte van de binnenstad en beschikt over binnen- en buitenopslag van grove bouwproducten tot fijne afwerkproducten.

Tijdens een rondleiding kregen de gasten een goede indruk van de diverse opslagmogelijkheden, het afhandelen van retourstromen en werd een demonstratie gegeven met een elektrisch aangedreven kraan. Door de unieke locatie van SMART HUB Logistics, direct grenzend aan de BCTN-containerterminal, kan ook de Bossche BouwHub profiteren van aanvoer van producten over het water.

EnergyHub

Gelijktijdig wordt op hetzelfde terrein een EnergieHub ontwikkeld, voor het opladen van batterijen voor binnenvaartschepen. Hoe dat in zijn werk gaat, werd aan de hand van een demo-model van Zero Emission Services uitgelegd. In een volgende fase worden deze laadmogelijkheden uitgebreid naar het laden van elektrische trucks en bouwmaterieel, die vanaf de Bossche BouwHub worden ingezet om de binnenstad te bereiken.

Tot slot spraken de gasten met elkaar nog een half uurtje na, aan de hand van een aantal stellingen. De reacties na afloop waren heel positief en enthousiast. Bezoekers stelden het kijkje in de BouwHub-keuken zeer op prijs. Nu maar hopen dat veel partijen in de bouwketen de handschoen oppakken en samen met ambassadeurs Frank Bruurs en Hein van Boxtel die grote duurzame stap voorwaarts gaan zetten door gebruik te maken van de Bossche BouwHub.

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.