SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
7 augustus 2023

Een schoonmaaksponsje in de vorm van een lachend gezichtje. Het werd een grote hit in de Verenigde Staten en is nu bezig de Europese markt te veroveren. Na het Verenigd Koninkrijk loopt er momenteel bij SMART HUB Logistics een pilot voor Nederland: 700.000 stuks voor de winkels van Action. “Dit kan het begin zijn van iets heel groots”, vertelt Jelle van Hasz, operationeel directeur bij SMART HUB Logistics. “Dankzij een mooie samenwerking tussen Bossche bedrijven, hebben we de supply chain voor deze klant echt kunnen optimaliseren en verduurzamen.”

De sponsjes worden in China gemaakt en per zeevracht naar Rotterdam getransporteerd. Daar worden de containers overgeladen op een hybride binnenvaartschip van BCTN en arriveren via het water bij de containerterminal in Den Bosch. Jelle: “Door onze unieke ligging, direct aan de kade, kunnen deze containers meteen na lossen van het schip met een reachstacker voor onze dockdeuren worden neergezet. Ze hoeven dus niet eerst over de openbare weg.”

De containers zijn volgestouwd met grote dozen, 721 in totaal, waar de sponsjes los in zitten. Bij SMART HUB Logistics worden de containers gelost en de dozen op pallets gezet.

Weener XL: vertrouwde partner

De losse sponsjes dienen allemaal apart ingepakt te worden, voor de verkoop in de winkels. “We zijn daarvoor, samen met de klant, in gesprek gegaan met Weener XL, het werk- & ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wij hebben in het verleden al vaker met hen samengewerkt voor grote inpakacties en dat is altijd heel goed bevallen” aldus Jelle. De klant was zeer onder de indruk van het maatschappelijke concept van Weener XL en de samenwerking werd bezegeld.

Om de hoek

Weener XL is in juli verhuisd naar een prachtig nieuw en duurzaam pand, met veel hout en een open uitstraling. Het gebouw is geheel energieneutraal en er hangt een heel prettige sfeer. En wat ook heel prettig is: het ligt op slechts 2 kilometer van SMART HUB Logistics. Een afstand die in de toekomst ook perfect te overbruggen is met een elektrisch vervoermiddel. Nu rijden er nog reguliere Holweg trailers om de volle pallets naar Weener te brengen en weer op te halen.

Lachebekjes ideaal product

“Deze sponsjes vormen een ideaal product voor onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Roy Faas, accountmanager bedrijven bij Weener XL. “Bij nieuwe opdrachten is ons uitgangspunt altijd dat het werk goed moet passen bij onze mensen. Het dienen werkzaamheden te zijn waarbij iedereen kan werken naar vermogen. Vervolgens gaan we kijken wat we nodig hebben om het werk goed te kunnen uitvoeren. Voor dit product hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in een speciale tape-machine voor de displaydozen, zodat die niet met de hand dichtgeplakt hoeven te worden. Een leuke bijkomstigheid van dit product is dat lachende, fleurige gezichtje waar je meteen vrolijk van wordt.”

Opstartfase

In deze opstartfase zijn ze bij Weener XL volop bezig om de productiebanen, waar de mensen aan werken, zo optimaal mogelijk in te richten. “Het duurt altijd een paar weken voordat een productielijn goed draait en iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Als we binnenkort op volle toeren draaien dan hebben we een productie van 60.000 sponsjes per week.”

De kracht van samenwerking

Eenmaal ingepakt gaan de sponsjes weer terug naar SMART HUB Logistics, die zorgdraagt voor de verdere distributie naar de Action magazijnen. “Zonder een partner als SMART HUB Logistics, zouden wij dit werk niet kunnen aanpakken”, vertelt Roy. “Wij zijn hier niet ingericht om containers te lossen of voorraad te houden. Het is echt ideaal hoe we dit nu samen kunnen doen. En hoe we allemaal actief meedenken over hoe het nóg beter kan.”

Zo komen de verpakkingsmaterialen momenteel nog uit het Verenigd Koninkrijk. “De toelevering ervan liep niet echt lekker, waardoor vertraging ontstond”, vertelt Jelle. “Omdat de UK geen onderdeel meer is van de EU is er ook extra administratieve rompslomp. We zijn nu aan het kijken of we die verpakkingsmaterialen in Nederland of Duitsland kunnen laten maken. Zo blijft het een continu proces van optimalisatie, waar alle partijen profijt van hebben!”

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.