SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
8 maart 2021

Led Partners uit Nuenen is voor Spierings dé partij op het gebied van duurzame ledverlichting. In 2014 begon de samenwerking met wat kleine klusjes, herinnert Led Partners directeur Peter Smulders zich. Maar al snel wilde Spierings grotere stappen maken in het verduurzamen. Wat volgde was een hechte samenwerking tussen de twee bedrijven. Led Partners verzorgde o.a. de ledverlichting in het warehouse, de kantoren en andere panden die Spierings renoveerde en verduurzaamde. Ook het nieuwbouw magazijn dat begin 2020 werd opgeleverd, voorzag Led Partners van ledverlichting. Recentelijk leverde en monteerde het bedrijf ledverlichting op het buitenterrein van Spierings Smart Logistics.

“Om een ruimte optimaal uit te lichten met ledlampen is het belangrijk om van tevoren heel goed in kaart te brengen waar je het licht voor nodig hebt”, vertelt Peter Smulders. “Wij beginnen dus altijd met een klant goed te bevragen hierover. Waar heb je het licht voor nodig, welke werkzaamheden gebeuren er onder het licht, hoe breed zijn je stellingen, hoe hoog is de ruimte, etc etc. Op basis van die gegevens maken wij een lichtberekening. Dit lichtplan bespreken we met de opdrachtgever en pas daarna maken we een offerte met de prijs en montagekosten.”

Ledverlichting is niet goedkoop in aanschaf. Daar tegenover staat een besparing op energiekosten van 60 tot 80%. Bovendien gaat ledverlichting bij gemiddeld gebruik zo’n 17 jaar mee en zijn er al die tijd dus geen onderhoudskosten. Peter: “De meeste bedrijven hebben zo’n investering binnen twee tot drie jaar terugverdiend.”

De samenwerking wordt door beide bedrijven als zeer prettig omschreven. “Spierings is een mooie klant om voor te werken, die goed bezig is met verduurzamen. Leuk om te zien hoe Frank Bruurs zich ook helemaal heeft verdiept in alles wat met ledverlichting heeft te maken. Hij is er heel enthousiast over. Het monteren gaat altijd in goed onderling overleg, zodat de dagelijkse operatie geen hinder van ons ondervindt.”

Frank vindt het ongelooflijk te zien hoeveel beter en aangenamer ledverlichting is om bij te werken. “Onze medewerkers hadden meteen een wow-gevoel toen de nieuwe verlichting aanging in het warehouse. Het is veel prettiger werken in een goed verlichte ruimte en er hangt een betere sfeer. Bovendien maakt Led Partners echt waar wat ze beloven. De rekenmodellen die ze gebruiken voor de return of investment, waren uiterst nauwkeurig en klopten helemaal met de praktijk. Ze hebben veel technische ervaring en het is een heel fijne partner om mee te werken!”

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.