SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
8 februari 2024

Van september 2023 tot januari 2024 liepen zes studenten van Avans Associate Degree Logistiek stage bij SMART HUB Logistics. Zij stonden aan het begin van deze 2-jarige praktijkgerichte HBO-opleiding en konden meteen vol aan de bak met een uitdagende opdracht. Hoe kon het nieuw te bouwen warehouse van SMART HUB Logistics zo efficiënt mogelijk worden ingericht?

Al snel bleek deze opdracht voor ‘beginners in het logistieke vak’, een beetje te hoog gegrepen, vertelt student Abdullah Bozkurt. “Het was te veelomvattend, we wisten niet goed waar we op moesten focussen. De opdracht is toen bijgesteld naar hoe de bestaande opslagruimte zo efficiënt mogelijk kan worden benut. Bij SMART HUB Logistics kampen ze regelmatig met ruimtegebrek.”

Twee blokken

De stageperiode bestaat uit twee blokken en duurt in totaal een klein half jaar. De studenten zijn één dag per week bij het stagebedrijf aanwezig en werken verder tijd thuis of op school aan de opdracht. “In het eerste blok ligt de focus op het goed omschrijven van het probleem”, legt Abdullah uit. “In het tweede blok kijken we naar oplossingen en schrijven we een adviesrapport. Dat wordt aan het einde van de periode op school gepresenteerd.” Hun oplossingen zochten de studenten o.a. in meer smalle gangen trucks en een betere ABC-indeling. Onderwerpen die in een afstudeeropdracht goed verder uitgewerkt kunnen worden.

Tevreden over goede begeleiding

De studenten zijn zeer te spreken over de begeleiding die ze bij SMART HUB Logistics kregen. “Logistiek manager Jelle van Hasz was onze begeleider. Hij startte elke donderdagochtend met ons op, was tussendoor altijd bereikbaar per mail, antwoordde snel op onze vragen en gaf goede feedback. Zijn begeleiding was echt top! En we vonden het heel leuk dat hij bij de eindpresentatie op school aanwezig was.”

De studenten na de eindpresentatie met v.l.n.r.: Max van der Grinten, Abdullah Bozkurt, Lina Oualkadi, Ivar Thiel, Bas van der Zanden en Abdullah Balde.

Gevoel van welkom zijn

Ook de werksfeer bij SMART HUB Logistics beviel de studenten goed. “We voelden ons echt welkom daar. Iedereen was behulpzaam en stond open voor de interviews die we hebben afgenomen. Het is echt een mooi bedrijf, met fijne medewerkers! Ik denk dat ze daar nog veel groei gaan doormaken.”

Veel geleerd!

Hoewel de stageopdracht uitgebreid was en misschien nog steeds te moeilijk, geeft Abdullah aan dat hij er heel veel van heeft geleerd. “Logistiek is echt de richting waarin ik me verder wil ontwikkelen. Zo’n advies schrijven, gebaseerd op onderzoek, interviews en berekeningen, vond ik superleuk! Ik zou dat heel graag later meer willen doen, om zo logistieke bedrijven naar een hoger level te tillen.”

We wensen ‘onze studenten’ veel plezier en wijsheid om hun opleiding succesvol af te ronden. En wie weet: tot ziens in de toekomst!

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.