SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
6 oktober 2017

Airbnb-voor-warehousing, het is recentelijk een ‘hot news item’ in logistiekland. Maar nog voordat ooit iemand in Nederland van de term Airbnb gehoord had, laat staan in combinatie met warehousing, bracht Spierings Smart Logistics (SSL) het al in de praktijk: een oplossing bieden voor een wisselende behoefte aan warehouse capaciteit. Dát is precies waar het SMART HUB concept, dat onder regie van Spierings inmiddels is uitgegroeid tot een succesformule, al jaren in voorziet. En het blijft niet alleen beperkt tot flexibele warehouse capaciteit. De service bij SMART HUB gaat zoveel verder dan alleen dat.

‘Kunnen jullie me uit de brand helpen? Wij hebben met spoed extra opslagruimte nodig voor de komende paar maanden.’ Dat soort vragen krijgen wij bij SSL/SMART HUB regelmatig voorgeschoteld. En ja, wij kunnen dan zeker helpen! We beschikken over logistieke huisvesting, die we flexibel kunnen inzetten en snel geschikt kunnen maken voor de gewenste opslag. Van standaard pallets in rekken tot buitenmaatse producten op de vloer. De producten die wij opslaan zijn zeer divers: van elektronica, meubels en fashion tot grote tenten voor het Rode Kruis. Ook de foodsector heeft inmiddels de weg naar SMART HUB in Den Bosch gevonden. Zo doen wij de import van Aziatische producten, slaan we bakkerij benodigdheden op en wordt ons multi-user concept ook gebruikt voor enkele bierproducenten.

Maar het stopt bij ons niet bij alleen maar opslag. Wij kijken in detail naar de totale supply chain van de klant. Wat is de oorzaak van dit plotselinge capaciteitsprobleem? Kan de aanvoer van de goederen niet slimmer? Is de gebruikte opslagmethode wel de juiste? Kunnen bepaalde stappen uit het hele logistieke proces niet samengevoegd worden? Wij adviseren de klant hoe de supply chain efficiënter en duurzamer ingericht kan worden. Vaak zijn onze adviezen eyeopeners voor een klant: waarom hebben wij daar nooit eerder aan gedacht?

Alles in huis voor een efficiencyslag in de supply chain

De kracht van het SMART HUB concept is dat we alles in huis hebben (of heel dicht daarbij) om die efficiencyslag voor de klant ook daadwerkelijk uit te voeren. We hebben de containerterminal in onze achtertuin, dichter bij de waterzijde dan hier kun je niet zitten. De containers worden direct vanaf het schip bij ons voor de deur gezet, sneller bestaat niet. Wij kunnen een uitgebreide service leveren voor VAL-activiteiten: inpakken, ompakken, stickeren; ook als dat op grote schaal moet gebeuren kunnen wij daar snel in opschalen. Op een steenworp afstand hebben we internationale servicepoints van DHL, GLS en TNT. Wij zijn dus in staat om binnen 2 uur goederen uit een container aan te bieden op de internationale pakketdienstenstroom. Dat is ongekend snel. Bovendien kunnen we hier alle benodigde douaneformaliteiten afhandelen, zodat de  klant daar zelf geen omkijken meer naar heeft. Zo kunnen we op allerlei manieren in uiteenlopende supply chains echte verbeterslagen maken en kostenbesparing voor de klant realiseren. Het gebeurt dan ook vaak dat een klant die met een tijdelijke hulpkreet om extra m² bij ons terechtkomt, kiest voor een langdurige structurele samenwerking met SMART HUB.

Al deze factoren in combinatie met de gedegen logistieke knowhow, jarenlange ervaring en professionals met een grote portie gezond verstand maken van onze SMART HUB in Den Bosch een vijfsterren super-de-luxe logistieke airbnb. Alleen wisten we tot voor kort nog niet dat dat zo heette…

Deel op social media

Anderen bekeken ook

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

Nano Elements: webwinkel voor duurzame reinigingsmiddelen

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
29 februari 2024

SMART HUB verzorgt fulfilment voor duurzame start-up.

De veelzijdige functie van een HUB

De veelzijdige functie van een HUB

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

Aanjager in bedenken oplossingen voor duurzame supply chain

Samenwerken in prettige wisselwerking

Samenwerken in prettige wisselwerking

SMART HUB Logistics SMART HUB Logistics
28 februari 2024

PF Douane manager Ali Moudrous vertelt over de fijne samenwerking met SMART HUB Logistics

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.