Terug naar alle FAQs

Wat is een bonded warehouse?

Een bonded warehouse is een faciliteit die speciaal is ontworpen voor de opslag van goederen die onderhevig zijn aan accijns- of invoerrechten. Het is een gebouw of afgebakend gebied dat is goedgekeurd en onder toezicht staat van de douaneautoriteiten. In een bonded warehouse kunnen goederen worden opgeslagen zonder dat er invoerrechten of andere belastingen op worden geheven, zolang ze daar blijven.

Wat voor soort goederen worden opgeslagen in een bonded warehouse?

Bonded warehouses worden vooral gebruikt voor de opslag van goederen die onderhevig zijn aan invoerheffingen of accijnzen, zoals alcohol, tabak, parfum en andere luxe goederen. Deze goederen mogen alleen worden opgeslagen in een bonded warehouse als ze nog niet zijn ingevoerd in het land van bestemming of als er nog geen invoerbelastingen zijn betaald.

Wie kan gebruik maken van een bonded warehouse?

Iedereen die goederen importeert kan gebruik maken van een bonded warehouse. Het kan vooral voordelig zijn voor importeurs die grote hoeveelheden goederen importeren en deze in afwachting van verkoop willen opslaan zonder dat ze meteen invoerrechten hoeven te betalen. Ook kan het handig zijn voor bedrijven die goederen importeren die onderhevig zijn aan seizoensgebonden belastingen, zoals kerstversiering.

Wat zijn de voordelen van een bonded warehouse?

Het grootste voordeel van een bonded warehouse is dat het importeurs de mogelijkheid biedt om goederen op te slaan zonder dat er meteen invoerrechten of andere belastingen betaald hoeven te worden. Dit kan voordelig zijn als de goederen nog niet verkocht zijn en er nog geen inkomsten zijn gegenereerd om de invoerrechten van te betalen. Bovendien kan een bonded warehouse ook worden gebruikt als een distributiecentrum voor goederen die zijn opgeslagen in afwachting van verzending naar andere locaties.

Zijn er ook nadelen aan een bonded warehouse?

Het grootste nadeel van een bonded warehouse is dat er beperkingen zijn aan de opslagduur van de  goederen. De douaneautoriteiten stellen een maximumtermijn vast waarbinnen de goederen moeten worden uitgeslagen en de invoerheffingen moeten worden betaald. Als deze termijn verloopt voordat de goederen zijn uitgeslagen, kunnen er boetes worden opgelegd en kan er beslag worden gelegd op de goederen.

Slim groeien? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag met onze slimme logistieke oplossingen.